decembrie 7, 2022

Obiectiv Jurnalul de Tulcea – Citeste ce vrei sa afli

Informații despre România. Selectați subiectele despre care doriți să aflați mai multe

Se micșorează complet: Casa Engawa

Arhitecti din Epoca artelor și meșteșugurilor proiectează adesea tot ceea ce merge în casă – de la tapet la mobilier și argintărie la articole purtabile precum bijuterii. A existat un sentiment că casa și tot ce este în interior vor fi în armonie unele cu altele și că arhitectul a explicat nu numai cum să construiți casa, ci și cum să locuiți în ea.

Renovând o casă federală veche de 100 de ani din Ivanhoe, Melbourne, Inbetween Architecture a realizat, într-o oarecare măsură, inginerie inversă o abordare de artă și meșteșuguri, design care nu numai că se armonizează cu locuința existentă, dar și sărbătorește minuțios asamblare. și obiecte decorative îngrijite de proprietari.

„Ne place să găsim referințe și să ne inspirăm de la clienții noștri – precum personalitățile și stilurile lor de viață”, a spus directorul John Liu.

Bucătăria și zonele de luat masa ale casei originale au fost inversate pentru a crea un flux mai bun din față în spate

Foto: Peter Bennetts

Extinderea la casa existentă nu depășește 1 metru lățime din cauza limitărilor de retragere – ca urmare a unei compartimentări anterioare – dar analiza criminalistică a amenajării existente i-a condus pe arhitecți la o serie de manevre care au oferit proprietarilor o mai bună utilizare a casei existente. spațiu, mișcare mai rațională prin casă și o legătură mult mai bună cu grădina lor.

„Am fost cu adevărat conștienți de această casă veche de 100 de ani și că, dacă nu trebuie să atingem ceva, am prefera să nu atingem ceva”, a spus Liu. „Trebuie să muncim și mai mult pentru ca acesta să funcționeze intern”.

Inginerii au răsturnat locațiile bucătăriei și zonelor de luat masa existente. „Pentru noi, spațiul de luat masa se poate dubla odată cu rotația – poți trece pe lângă masa și simți natura, dar dacă trebuie să treci printr-o bucătărie pentru a ajunge într-un alt spațiu, ar fi ciudat”, a spus Liu. Făcând acest lucru, inginerii au creat un pivot de la ușa din față până în curtea din spate, întrerupt anterior de o toaletă pe scări.

Prelungirea lată de 1,3 metri era un coridor care dădea acces la baia reconfigurată și la chiuveta.

Prelungirea lată de 1,3 metri era un coridor care dădea acces la baia reconfigurată și la chiuveta.

Foto: Peter Bennetts

Apoi, s-au adăugat încă 1,3 m în spatele casei ca coridor care oferă acces la o baie nouă și la chiuveta europeană, ascunsă într-un dulap sub scări. „Această alee funcționează foarte greu, oferind acces la mai multe spații, precum și o vedere la curtea din spate”, a spus Liu.

În exterior, de-a lungul casei s-a adăugat o pridvor, iar acoperișul în fronton al casei originale a fost extins deasupra pridvorului ca un dispozitiv pentru a atrage privirea către grădină, care se înclină departe de casă.

Spațiul protejat din spatele casei funcționează la fel ca și cel japonez Engawacare dă numele casei.

În partea din față a casei, o fostă verandă de intrare a fost umplută pentru a crea o cameră luminată de soare pe care proprietarii o folosesc pentru pictură și alte lucrări de artă. La exterior, casa este finisată în lemn vopsit în negru, o referire la structurile din lemn carbonizat găsite în Japonia. „Clienții noștri au călătorit foarte bine. Japonia este cu siguranță unul dintre locurile lor preferate”, a spus Liu.

Intrarea inițială a pridvorului în cabană a fost umplută pentru a oferi spațiu pentru ca proprietarii să picteze.

Intrarea inițială a pridvorului în cabană a fost umplută pentru a oferi spațiu pentru ca proprietarii să picteze.

Foto: Peter Bennetts

Arhitecții au folosit un amestec de materiale reciclate, care se referă la casa existentă, precum și finisaje moderne abstracte. „Am vopsit din casa originală pentru a folosi lemn, ne place ideea că ceea ce facem are acest tip de vopsea manuală”, a spus Liu.

Pe plan intern, materialele sunt sintetice, dar sunt, de asemenea, tăiate înapoi, astfel încât oferă un fundal bun pentru clienții pentru a-și afișa articolele. [The architecture] Ea nu încearcă să fie eroul, ea încearcă să facă spațiu pentru spectacol.

„Clienții erau foarte conștienți să facă doar ceea ce era necesar”, a continuat Liu. Ei se întreabă adesea: „Avem cu adevărat nevoie de el?” ”

Singura lor răsfăț în întregul proiect a fost cada din lemn de cedru, despre care Liu spune că umple casa cu un parfum parfumat de lemn, precum creioanele.

Printre lucrările de arhitectură din această casă este ca cea a unui editor bun: mâna lor poate să nu fie întotdeauna clară la început, dar diferența de flux, experiență și plăcere este transformatoare.

Casa Engawa de la Inbetween Architecture a primit elogii la categoria Sustainability a premiilor Home 2022.

READ  Dispozitivul de dimensiunea unui deget mare „miroase” respirația urât mirositoare