iunie 17, 2024

Obiectiv Jurnalul de Tulcea – Citeste ce vrei sa afli

Informații despre România. Selectați subiectele despre care doriți să aflați mai multe

Urmărește o nouă supernovă explodând pe 26 mai cu un stream live gratuit

Urmărește o nouă supernovă explodând pe 26 mai cu un stream live gratuit

Actualizare la 9 a.m. EST (1300 GMT) 26 mai: Transmisiunea live a Supernova 2023ixf a fost reprogramată la 18:30 EST (2230 GMT) vineri, 26 mai, din cauza vremii nefavorabile.


Supernova recent descoperită poate fi urmărită pe măsură ce evoluează în timp real online și gratuit.

Această galaxie și supernova particulară pot fi dificil de văzut pe cerul nopții fără condițiile potrivite sau un telescop. Din fericire, Proiectul Telescopului Virtual va difuza explozia cosmică pe site-ul său Și Canalul canalului YouTube Se dezvoltă prin propriile telescoape robotizate alimentate cu sediul în Roma, Italia. Evenimentul va începe online la 6:30 PM EST (2230 GMT) vineri, 26 mai. Rețineți că acest eveniment depinde de vreme și poate fi amânat sau anulat din cauza condițiilor nefavorabile.

Stephen Bellavia, un astrofotograf din Long Island, New York, a produs această animație compozită a galaxiei Pinwheel folosind o imagine făcută pe 21 aprilie și comparând-o cu o altă imagine făcută pe 21 mai, care arată clar aspectul supernovei. (Credit imagine: Stephen Bellavia)