noiembrie 29, 2023

Obiectiv Jurnalul de Tulcea – Citeste ce vrei sa afli

Informații despre România. Selectați subiectele despre care doriți să aflați mai multe

Utilizatorii de iPhone au raportat modificări îngrijorătoare ale setărilor de confidențialitate după actualizare

Utilizatorii de iPhone au raportat modificări îngrijorătoare ale setărilor de confidențialitate după actualizare

Unii utilizatori de iPhone descoperă că setările lor de confidențialitate existente sunt modificate fără notificare sau consimțământ atunci când se actualizează la iOS 17. Iată ce trebuie să știți.

Setările de confidențialitate care au fost dezactivate anterior au fost reactivate după actualizarea iOS 17

Doi dezvoltatori iOS preocupați de problemele de securitate și confidențialitate au emis un avertisment pentru oricine instalează cea mai recentă actualizare iOS 17 pe iPhone. Mergând după substantivul comun al MoscDuoul din Canada și Germania a descoperit că, cel puțin pentru unii utilizatori, iOS 17 pare să activeze locația sensibilă și opțiunile de analiză ale iPhone-ului, chiar dacă acestea au fost dezactivate înainte ca utilizatorul să se actualizeze.

O serie de utilizatori de pe rețelele de socializare X, cunoscute anterior ca Twitter și Mastodon, au confirmat că acest lucru este adevărat. Trebuie subliniat că alții nu au observat acest comportament neobișnuit și îngrijorător la actualizarea la iOS 17.

Mai multe de la ForbesNoua avertizare serioasă de securitate pentru iPhone, iPad, Watch și Mac – Atacurile sunt în curs

Ambele opțiuni sunt activate în mod implicit, așa că ar fi trebuit să le fi dezactivat anterior pe dispozitiv. În acest caz, este de înțeles că oamenii s-ar simți supărați dacă s-ar încurca din nou fără să știe.

Cât de mare este o problemă de confidențialitate activarea locațiilor sensibile și a analizelor iPhone?

De ce ar trebui să vă îngrijorați dacă sunt activate atât locațiile sensibile ale iPhone-ului, cât și opțiunile de analiză? „Deși site-urile importante rămân locale pentru iPhone, ele pot fi abuzate, deoarece înregistrează informații detaliate despre site-urile pe care le vizitați cel mai frecvent”, au scris dezvoltatorii Mysk.

Merită remarcat faptul că Apple spune: „Site-urile importante sunt criptate end-to-end și nu pot fi citite de Apple”. Această opțiune permite dispozitivelor conectate la iPhone și iCloud „să învețe despre locurile care sunt importante pentru tine pentru a oferi informații utile despre locație în Hărți, Calendar, Fotografii și multe altele”, spune Apple.

Și cu analizele iPhone partajate cu Apple, Mysk avertizează: „Includerea informațiilor despre locație în aceste rapoarte de analiză poate avea implicații privind confidențialitatea, chiar dacă rapoartele nu vă identifică”. În postarea sa despre Mastodon, Misk a spus că „modelul de site-uri vizitate” ar putea duce la identificarea unei persoane. Cu toate acestea, pentru marea majoritate a utilizatorilor de iPhone, ca să fiu sincer, aceasta este o schimbare enervantă și nu o îngrijorare serioasă. „Acest lucru se aplică numai persoanelor vizate, nu majorității mari a utilizatorilor”, a subliniat Misk despre Mastodon.

Ce ar trebui să faci acum?

Indiferent de riscuri, m-aș supăra, cel puțin, dacă Apple mi-ar schimba confidențialitatea sau configurările de securitate la actualizarea sistemului de operare în acest fel. În cazul meu, setările au fost aceleași ca întotdeauna. În acest moment, nu pare să existe un model distinct în care utilizatorii sunt afectați de această eroare, în afară de faptul că nu există rapoarte despre iPad-uri afectate de actualizarea iPadOS 17.

Am contactat Apple pentru o declarație și voi actualiza acest articol în curând. Între timp, pentru liniștea dumneavoastră, dacă ați dezactivat aceste opțiuni anterior, ar putea merita să verificați Setări|Confidențialitate și securitate|Servicii de localizare|Servicii de sistem acum.

Urmați-mă Stare de nervozitate sau LinkedIn. merita pentru mine site-ul web Sau unele dintre celelalte lucrări ale mele Aici.

READ  Ești pregătit pentru seara de karaoke? Cum să utilizați Apple Music Sing