iunie 1, 2023

Obiectiv Jurnalul de Tulcea – Citeste ce vrei sa afli

Informații despre România. Selectați subiectele despre care doriți să aflați mai multe

Cum să urmăriți eclipsa de lună a florii de lună pe 5 mai într-o transmisie live gratuită

O eclipsă de Lună se va alătura lunii pline cu Venus în mai 2023.

Vineri (5 mai) la ora 11:15 EST (1515 GMT), eclipsa de Lună va începe când Luna intră în marginea exterioară a umbrei Pământului. Acest tip special de eclipsă de Lună este cunoscut sub numele de penumbra, ceea ce înseamnă că observatorii cerului vor putea vedea fața lunii întunecată fără ca aceasta să dispară complet. Evenimentul va atinge vârful la 1:24 PM EST (1724 GMT), la aproximativ două ore după ce a început, și se va termina la 3:32 PM EST (1932 GMT), când umbra Pământului părăsește din nou Luna.