ianuarie 18, 2022

Obiectiv Jurnalul de Tulcea – Citeste ce vrei sa afli

Informații despre România. Selectați subiectele despre care doriți să aflați mai multe

Singura eclipsă totală de soare din 2021 a creat un spectacol uluitor peste Antarctica

The Doar eclipsa totală de soare 2021 s-a produs în condiții deosebit de izolate astăzi, deoarece a străbătut Antarctica slab populată și împrejurimile sale pentru a crea un spectacol uluitor pe care doar câțiva eclipsători l-ar vedea în cale.

Faza parțială a eclipsei de Soare a început sâmbătă (4 decembrie) la 2 a.m. EDT (0700 GMT) și a inclus mai puțin de două minute din total la 2:44 a.m. EDT (0744 GMT), înainte de a se încheia la 3:06 AM. ( 0806 GMT), Potrivit NASA. Agenția spațială a transmis scene în direct ale eclipsei văzute de oamenii de știință Theo Boris și Christian Lockwood de la Expediția Antarctică JM Pasachoff de la punctul de observație din ghețarul Union, Antarctica.